1-0 Oliver Oliveros (Johan Hellström) 11 min

Adam Norén 80 min
Emir Rozajac 83 min
Mathias Herrström 84 min
Michael Nilsson 85 min (Frilägesutvisad)

ÖT Smygehuk förlorade för första gången på hemmaplan i år efter 20 strålande minuter i inledningen följt av en kollektiv kollaps sista 70 minuter. ÖT Smygehuk började matchen mycket bra och hade bra kontroll över händelserna. I den 11:e minuten spelas bollen upp till Johan Hellström en bit in på Flaggs planhalva. Johan vänder bort sin försvarare och chip-passar bollen över backlinjen där Oliver Oliveros kommer som ett spjut och springer ifrån två försvarare och kommer ensam med den utrusande målvakten och Oliver gör inget misstag utan chippar bollen elegant över målvakten in i mål till 1-0. Detta var Olivers 4:e seriemål i år. ÖT Smygehuk fortsätter att kontrollera spelet fram till den 20:e minuten då ett misslyckat uppspel bryts av Flagg vid mittlinjen. Flagg sticker in en passning mellan våra mittförsvarare och en Flaggforward ställs ensam med Izzettin Adigüzel och slår tyvärr snyggt bollen tunnel på Izzettin och in i nät till 1-1. Efter kvitteringsmålet som var helt onödigt tappar ÖT Smygehuk fokus och Flagg tar över matchbilden. Men först sticker ÖT Smygehuk upp i den 24:e minuten med en het målchans då Gustav Lindquist spelar upp bollen till Oliver Oliveros som vänder bort sin försvarare vid 16-meterslinjen och avlossar ett lågt skott som tyvärr tar i stolpen och ut. I den 26:e minuten har Flagg en högerhörna. Bollen slås in I ÖTs straffområde och en Flaggspelare når högst och får på en bra nick mot mål men Izzettin Adigüzel gör en fin räddning och returen går rakt ut till en Flaggspelare som lyckas skjuta bollen över målet i fritt läge. I den 35:e minuten tar Flagg sig fram på högerkanten och spelar snett in i straffområdet där det avlossas ett bra skott nere vid stolpen men Izzettin Adigüzel är bra med på noterna och lyckas avvärja till hörna. I den 36:e minuten spelar Philip Marklund in bollen till Gustav Lindquist i mitten och Gustav slår en elegant chip-passning mot Johan Hellström som kommer fri med den utrusande målvakten och Johans lobbförsök räddas precis av målvakten. Första halvlek slutar 1-1 där ÖT Smygehuk var bäst första 20 medan Flagg tog över sista 25. I paus går födelsedagsbarnet Axel Andersson ut till förmån för Mathias Herrström. I den 53:e minuten kontrar Flagg effektivt där en boll spelas in i vårt straffområde till en fri Flaggspelare som från 7-8 meter behärskat rullar in 1-2 intill stolproten. I den 57:e minuten slår Gustav Lindquist en frispark mot bortre delen av straffområdet där Patrik Lippe snyggt nickar snett bakåt till Oliver Oliveros som skjuter på volley men bollen går över målet.Med 15 minuter kvar satsar ÖT Smygehuk allt offensivt och går över till 3-4-3. I den 77:e minuten dribblar Philip Marklund sig fram i Flaggs straffområde och passar snett bak till Oliver Oliveros som får på ett kanonskott men bollen tar tyvärr i ribban och över. Nära kvittering där. I den 83:e minuten startar Flagg en blixtsnabb kontring som avslutas med ett skott från 16 meters som far in i nätmaskorna bakom Izzettin i målet. Nu flyttar ÖT Smygehuk upp ytterliggare och satsar allt på ett kort. Spelsystemet ändras till 3-3-4. I den 85:e minuten slår Flagg in en frispark i ÖT Smygehuks straffområde där Michael Nilsson drar lite lätt i axeln på Flaggspelaren och domaren blåser och pekar på straffpunkten. Det röda kortet visas också upp för kapten Michael Nilsson. Straffen förvaltas på bästa sätt och 1-4 är ett faktum vilket också blir slutresultatet. Nu gäller det att vi rycker upp oss och vinner mot Balkan nästa vecka. I nästa match väntar FBK Balkan på Smygehamns IP på torsdagen den 23:e juni klockan 19:00.